2012. február 26., vasárnap

Tuti BIZTONSAG


Koszonhetoen az elozo szereny kis posztomnak - mely az otthoniakban komoly kerdeseket vetett fel es egyes Dubaiban elokbol egyetertest, masokbol felhaborodast valtott ki – arra  dontesre jutottam, hogy irok egy posztot arrol is, hogy mi jo, vagy legalabbis mi az az egy dolog, ami kiemelkedoen elonyos itt Dubaiban…
Valoban sok olyan elvarasunk van az eletkornyezetunkkel kapcsolatban, amelyeknek Dubai nem a mintapeldaja, azonban van egy dolog, ami minden elo ember szamara fontos es ennek megteremtese egyben alapfeltetele a mai modern allam megletenek is, sajnos megis a vilag nagyobb reszen ennek hianyatol szenvedunk, nem ugy mint Dubai: ez a BIZTONSAG.

Jules tobbszor meselte, hogy az angol kollegai a “posh” szorakozo- es ivohelyeken kivul nem sokat lattak meg Dubaibol hiaba mar 2 eve elnek itt. Szo se rola, en is ismerek olyan  embert (szinten europai), aki a penzkoltesen es a bevasarlokozpontok falainal tovabb nem nagyon jutott. Europai ember nem jar tomegkozlekedessel es csak nagyon keves helyen lelheto fel (leginkabb csak az elobb emlitett helyeken). Igen, igy konnyu szeretni Dubait. A legtobben Dubait valoban egy felhokarcolo paradicsomkent kepzelik el, ahol a csapbol is arany folyik es mindenhol anizs illat terjeng…meg egyes itt elok is...

Ki kell abranditsak mindenkit, ha nem csak a bevasarlokozpontok es szorakozohelyek csillogo-villogo talajat erintik a talpacskaink, akkor Dubai igencsak mas kepet fest. Affele homokos, koszos -europai szemmel- rideg kornyezetet, telis-tele olyan emberekkel, akik furcsan bamulnak (mi tobb folyamatosan guvadt szemekkel) Rad mar csak azert is mert mas szinu a borod… Ezekutan ki gondolna hogy egyben hazaer???

Megis, ez egeszen biztos: barmilyen sotet utcan is setalsz, barhol is hagyod nyitva a taskad vagy teszed le a telefonod, autokulcsod vagy akarmid es hagyod orizetlenul, szinte biztos lehetsz benne, hogy senki sem fog rossz szandekkal hozzanyuli, ertsd senki sem fogja ellopni Toled… nah ez igazan zsenialis es felbecsulhetetlen erzes!!! Barmit is tegyel szinte 100%-ban biztos lehetsz benne: BIZTONSAGBAN VAGY.
Nah tessek....Dubai, Baby, Dubai:)


Kocsiba azert meg mindig eletveszelyes ulni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése